Mimaride Koruma Seminerleri 2: Geleneksel Yapım Teknikleri, Çağdaş Mimaride Geleneksel Teknik ve Malzemenin Kullanımı

Mimaride Koruma Seminerleri 2: Geleneksel Yapım Teknikleri, Çağdaş Mimaride Geleneksel Teknik ve Malzemenin Kullanımı
Değerli meslektaşlarımız,
Mimarlık meslek pratiklerine dair tartışmalarımızı sürdürebilmek ve mesleki gelişimde sürekliliğin sağlanabilmesi adına TMMOB Mimarlar Odası Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi'nin TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği ve Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği iş birliği ile kurguladığı e-seminer programları dört oturumdan oluşan “Mimaride Koruma Seminerleri 2: Geleneksel Yapım Teknikleri, Çağdaş Mimaride Geleneksel Teknik ve Malzemenin Kullanımı” konusu ile devam ediyor.
Seminerin “Geleneksel Kültürün Çağdaş Mimariye Olası Katkıları” başlıklı dördüncü oturumu, Dr. Öğretim Üyesi Koray GÜLER ve Yapı Biyoloğu And AKMAN katılımı, Restorasyon Uzmanı Y. Mimar Deniz ALKAN moderatörlüğü ile 08 Ocak 2021 Cuma, 14.00- 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Söyleşiye kayıt yaptırmak için detayları aşağıda bilgilerinize sunar, katılımınızı dileriz.
Etkinlik Programı:
4. OTURUM
GELENEKSEL KÜLTÜRÜN ÇAĞDAŞ MİMARİYE OLASI KATKILARI
08 Ocak 2021 Cuma Saat 14.00-16.00
Katılımcı: Dr. Öğretim Üyesi Koray GÜLER/ MSGSÜ Mimarlık Fakültesi
“Geleneksel Yapım Tekniklerinin Bir Aradalığı: Karma Yapılar”
Yapı Biyoloğu And AKMAN/ Türkiye Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü
“Çağdaş Mimarlığı Besleyen Geleneksel Yapı Kültürü ve Tasarımı Örnekleri”
Zoom kayıt bağlantısı:
YouTube canlı yayın bağlantısı:
Bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza Zoom uygulamasını indirdikten sonra, belirtilen bağlantı aracılığı ile etkinliğe kayıt yaptırabilirsiniz. Katılım 100 kişi ile sınırlıdır. Etkinlik Zoom’da yayın saatinden 15 dakika önce açılacak, Zoom’a giriş yapan ilk yüz kişiye onay verilecektir. Etkinliğin Mimarlar Odası sicil kaydının yapılabilmesi için Zoom ile yayına canlı katılan üyelerimizin sicil numaralarını belirtmeleri gerekmektedir.
UYARI: Etkinliğe katılanların, etkinliğin sosyal medya ve diğer dijital platformlarda yayınlanmasını onayladığı; etkinliğin ses, görüntü ve video kaydının, ilgili her türlü duyuru ve platformdaki kullanım iznini TMMOB Mimarlar Odası’na verdiği kabul edilir.
Etkinlikte kullanılan tüm yazılı, görsel ve işitsel materyalin TMMOB Mimarlar Odası ve ilgili hak sahibinin izni olmaksızın kullanımı, kopyalanması, çoğaltılması, yaygınlaştırılması ve ticari amaçlı kullanımı yasaktır.
Saygılarımızla,
TMMOB Mimarlar Odası Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi
Söyleşi içeriği:
Mimaride Koruma Seminerleri 2: Geleneksel Yapım Teknikleri, Çağdaş Mimaride Geleneksel Teknik ve Malzemenin Kullanımı
Ülkemizde mimari arkeolojik ve çevresel kültür varlıklarını korumak, yaşatmak, gelecekle bağlantısını kurmak bu yapısal oluşuma katkısı olan bilincin bilimsel ortamda yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla dört oturumlukseminer programı düzenlenmiştir.
Kültür varlıkları ve korunması ile onarım ve yenileme alanlarına ve çağdaş mimaride geleneksel malzemenin ve tekniğin kullanımına ilişkin düzenlenen program, mesleki bilgi ve becerinin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflemektedir.
Seminer programı;Geleneksel Ahşap Yapılar, Kagir Yapılar, Kerpiç Yapılar, Karma Yapılar ile geleneksel malzemelerin ve tekniklerin çağdaş mimaride kullanım alanlarını da kapsayan mimarlık mirası konusuna bir üst bakışla, geleneksel yapım tekniklerine uzanan bilgi alanında sürekli genişleyen birikimi ve uygulama modellerini aktarmayı içermektedir.
TMMOB Mimarlar Odası Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi online etkinlik kuralları:
Online toplantılarda, toplantıya katılan katılımcı sessize alınır.
Açılış ve kapanış moderatör tarafından yapılır.
Açılıştan sonra söz konuk konuşmacıya verilir.
Katılımcılar sorularını sunum boyunca yazılı olarakyöneltebilirler.
Konuk konuşmacı sunumunu tamamladıktan sonra soruları yanıtlar.
Mimarlar Odası SMGM bilgisi ve izni dışında toplantı kayıt altına alınamaz, yaygınlaştırılamaz.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.